TRI HARD Series en Safe-iD slaan handen ineen: virtuele noodnummers en persoonsgebonden informatie mee met deelnemers.

Primeur en innovatie bij TRI HARD Series

Bij TRI HARD Series wordt ieder jaar gekeken naar manieren om te innoveren en – eigenlijk nog veel belangrijker – wedstrijden veiliger te maken. In dat licht wordt ook nu weer een mooie stap gemaakt: dankzij een samenwerking met Safe-iD zullen deelnemers virtueel noodnummers en persoonsgebonden informatie meekrijgen middels een QR-code op het startnummer. ,,Zo zijn we niet meer alleen afhankelijk van de gebruikelijke geschreven tekst op de achterkant van startnummers”, legt Richard Belderok namens TRI HARD Series uit. ,,Dit is geweldig als het aankomt op directe en adequate hulp in voorkomende noodgevallen. We zijn er daarom trots op met Safe-iD een volgende, digitale fase in te gaan.”

‘Completer, sneller en leesbaarder’

Belderok vervolgt: ,,Traditiegetrouw vragen we tijdens hun inschrijving aan deelnemers om de zogenaamde ‘health risk factors’ en verplicht minimaal één noodnummer. Die slaan we op voor gebruik door het medisch team. Daarnaast vragen we die gegevens ook op te schrijven op het startnummer. Safe-iD benaderde ons met het idee om completer te zijn in de informatie en tegelijkertijd de snelheid en bruikbaarheid van die gegevens te vergroten.”

Erik Simons van Safe-iD vult aan: “We bieden hele duidelijke en vooral toegevoegde waarde met deze vorm van informatievoorziening. Door het gebruik van QR-codes kan iedereen in een noodgeval de informatie raadplegen met behulp van een smartphone. Daarnaast is de informatie completer en leesbaarder. Dat leidt tot beperking van mogelijke schade en een veilig gevoel voor alle betrokkenen.”

Zelfregie en AVG

Hoewel TRI HARD Series een dringend beroep doet aan alle deelnemers om gebruik te maken van deze veiligheid verhogende service, zal het geen verplichting worden. Dat sluit naadloos aan bij twee basisprincipes van Safe-iD: zelfregie en toestemming in het kader van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming).

Voor de vormgeving en uitwerking zijn TRI HARD Series, Safe-iD en het Britse Sportstiks verantwoordelijk. Laatstgenoemde print persoonlijke startnummers met naam, nummer en eigen Safe-iD QR-code. De deelnemer activeert de bijbehorende code op het beveiligde platform van Safe-iD en TRI HARD Series heeft daarmee een extra veiligheidsmaatregel toegepast.

Safe-iD doet mee

Met inachtneming van de aangepaste mogelijkheden en maatregelen binnen alle Corona richtlijnen is Safe-iD zichtbaar en aanspreekbaar. Vrijwilligers assisteren bij de registratie, mede om extra vragen met betrekking tot het gebruik van Safe-iD in de TRI HARD Series Bosbaan en Ouderkerk te beantwoorden. En… kijk niet raar op als er her een der een Safe-iD deelnemer opduikt op het parcours. Bij Safe-iD doen we graag mee.

Over TRI HARD Series

Die ‘serie’ van professioneel georganiseerde, veilige triathlons met uitdagende parcoursen en sterke deelnemersvelden bestaat uit de volgende wedstrijden:

  • TRI AMSTERDAM,
  • TRI BOSBAAN
  • TRI HLMRMEER,
  • TRI GRAND PRIX ZANDVOORT
  • TRI OUDERKERK,
  • TRI ROTTERDAM
  • TRI NIJMEGEN

Kijk vooral voor alle informatie op de site van TRI Hard Series