Rogier vertelt zijn verhaal over zijn fietsongeluk… Hij benaderde Safe-iD met zijn verhaal. Lang geleden kreeg hij een ernstig fietsongeval. Na een zoektocht maakte hij kennis met Safe-iD en is sindsdien blij BUITENgewoon herkenbaar onderweg te kunnen

Het verhaal

“Ik was al een tijdje aan het zoeken naar een goede en vooral ook praktische methode om mijn identiteit en belangrijke medische gegevens mee te kunnen nemen. Tijdens deze zoektocht op het internet en naar aanleiding van een folder die ik in handen kreeg op de bikemotion 2020, kwam ik bij Safe-ID terecht. Na nog een aantal vragen te hebben gesteld met betrekking tot het abonnement ben ik snel overgegaan tot de aanschaf en een aantal producten waaronder de aluminium stickervel geborsteld voor op mijn beide fietsen, helmstickers en een fluorescerende gele daily bracelet.

De reden waarom ik daarnaar op zoek ben gegaan heeft te maken met het feit dat ik op 24 december 1990 op 15 jarige leeftijd Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) heb opgelopen als gevolg van een zwaar fietsongeluk, waardoor ik een schedelbreuk en op meerdere plaatsen aan de rechterzijde in mijn schedel een bloeding had. Door het snelle handelen van de artsen ben ik er nog goed vanaf gekomen, ook al heb ik er niet zichtbare beperkingen aan overgehouden. Een van de redenen die ik had om een abonnement en aantal producten aan te schaffen heeft ook te maken, doordat ik regelmatig buiten een ronde maak op mijn race of gewone fiets. Deze rondes rij ik zowel in groepsverband als solo.

Tijdens deze tochten heb ik een aantal keer situaties gezien waarbij de hulpdiensten aanwezig waren bij een ongeluk, maar dat het lastig bleek om de benodigde informatie te verkrijgen, omdat bijvoorbeeld de betrokken persoon niet aanspreekbaar was of een telefoonscherm gesneuveld was, waardoor de medische ID niet beschikbaar was, terwijl dit met behulp van de QR codes van Safe-ID relatief eenvoudig te achterhalen is.

Aangezien ik als gevolg van mijn niet aangeboren hersenletsel onder andere epilepsie heb, moet ik elke dag medicatie gebruiken. Een van de voordelen van Safe-ID vind ik onder andere, dat je in je persoonlijke profiel heel mooi kan aangeven, wie je bent, bij welke verzekeringsmaatschappij je verzekerd bent en welke medicatie je gebruikt. Daarnaast kan je er ook op een eenvoudige manier je contactpersonen vermelden en wat je relatie is tot hen.

 

Met vriendelijke groet,

Rogier”

 

Rogier vertelt zijn verhaal over zijn fietsongeluk